Cookies

Deze website maakt gebruik van cookies om de gebruikerservaring te verbeteren. Door op "Accepteren" te klikken, ga je akkoord met het gebruik van cookies en kunt u verder op de website. Cookies worden alleen door de website zelf gebruikt en niet gedeelt!

De boerderij

   Sinds 1880 wordt er al geboerd op Erve Meijerink. 
   In het begin was het een gemengd bedrijf met koeien en varkens. In de periode dat Theo op het boerenbedrijf
   zat, zijn de varkens met een koopregeling, van de hand gedaan.
   Nadat Martijn het bedrijf heeft overgenomen werden de schapen, altijd al een hobby van Martijn, onderdeel van
   het bedrijf. In  schaalvergroting hebben we nog nooit wat gezien. Het bedrijf “alleen” kunnen runnen met
   daarnaast tijd voor het gezin en sociale contacten en zuinig zijn op onze grond zodat de generaties na ons ook
   kunnen wonen en werken/ boeren op Erve Meijerink vinden we belangrijk. 
   Kortom, iets doen waar je goed bij voelt, ervoor zorgt dat alles (zoveel mogelijk) in een natuurlijke balans is,
                                want juist dan kom je tot bloei en groei. En dan geeft de mens, maar ook het dier en de natuur het beste van zichzelf.

                                                                   

                                Het welzijn van onze koeien is erg belangrijk. Een tevreden, gezonde koe geeft het beste
                                van zichzelf terug in haar melk en vlees. De circa 65 Fleckvieh (dubbeldoel koe) krijgt
                                voornamelijk gras. Ze grazen zoveel en zolang het weer het toelaat in de wei.
                                Soms is die wei zo'n 500 meter van de stal verwijderd waarbij ze over de openbare weg
                                lopen. Het kan dus maar zo zijn dat je soms even moet wachten totdat de koeien
                                gepasseerd zijn.
  



  De ca. 60 schapen lopen bijna het jaar rond buiten, op de natuurweiden
  langs de rivier de Vecht. 
  Alleen tijdens het af lammeren zijn ze dichter bij huis of in de stal.
  Dan kunnen we ze goed in de gaten houden tijdens het af lammeren.        We kunnen er dan voor zorgen dat het lam bij zijn eigen moeder de
  eerste moedermelk (biest) krijgt, wat erg belangrijk is voor de weerstand in zijn/haar verdere leven.
  Zodra de schapen en lammeren met zijn allen in één grote kudde lopen, het weer het toelaat gaan ze naar
  buiten, lekker het voorjaarsgras op.
  Puur natuur en in alle vrijheid grazen de schapen en groeien de lammeren verder op.
  

 



 
Even tot rust komen tijdens een fiets- of wandeltocht? 
De passant kan genieten van wat het boerenleven en deze prachtige
omgeving biedt. Met deze reden is een gedeelte van de “oude” kalver- en
schapenstal omgebouwd tot pleisterplaats. 
Enkele leuke details zijn dat de muren geïsoleerd zijn met schapenwol, de
inrichting is low budget ingericht met meubels van de oude babykamer en
spullen die door anderen werden weggedaan. 
De pleisterplaats is dagelijks geopend. 
U kunt genieten van een kop koffie/thee, maar ook een heerlijke beker
verse melk. Verder zijn er diverse producten van het merk Landgoed
Vilsteren (o.a. pannenkoekmix, meel en pasta) en producten die “over”
zijn (o.a. jam, noten, eieren) te koop. 
De ruimte is ook beschikbaar voor bijeenkomsten en/of workshops.
Heeft u interesse neem dan contact op.

 


  Een wens gaat in vervulling met de realisatie van de pluktuin en het voedselbos in 2020. 
  Met een bijdrage uit de landelijke natuurorganisatie; het SBNL Natuurfonds, wordt in maart van dat jaar de
  pluktuin aangelegd. Er worden zo'n 400 struiken en/of boompjes gepland. Direct na de aanplant volg twee
  droge zomers, maar met sproeien slaat toch de meeste struiken en boompjes aan.
  Toch duurt het echt wel een aantal jaar voordat er een echte opbrengst van alles komt.
  In het najaar van 2020 wordt ook het voedselbos aangeplant in een stuk bestaand bos.
  Zo'n 150 boompjes en struiken worden gepland en goed beschermd voor de wilde dieren (o.a. reeën).
  Zoals ook bij de pluktuin, volgen die twee droge zomers, maar ondanks de droogte slaat ook hier het merendeel
  van de aanplant aan. Ook bij de voedselbos duurt het echt wel een aantal jaar voordat er een opbrengt
  gegenereerd kan worden.